Wat is corrigerend ondergoed voor mannen? | Shapeshirts

Corrigerend ondergoed is niet alleen voor dames, ook voor heren is er strakke onderkleding die bedoeld is om in het dagelijks leven de ‘probleemgebieden’ van je lichaam te corrigeren. Denk hierbij aan de ‘zwembandjes’ op de middel, de borst en natuurlijk de buik. Corrigerend ondergoed wordt ook vaak shapewear genoemd. Het kleedt deze lichaamsdelen als het ware beter af.

Naast  een "fitter voorkomen" zorgt dit strakke ondergoed ook voor:

    1. Zowel staand als zittend een betere lichaamshouding, die je ook nog eens langer vol kunt houden.

    2. Ondersteuning van de rug- en schouderspieren. Daarmee voorkom of verminder je de kans op rugklachten.

    3. Meer zelfvertrouwen over hoe je gekleed gaat.

De ervaringen met figuurcorrigerende shirts, hemden of onderbroeken zijn bovendien dat het fijner zit en warmer is dan normaal ondergoed.

 

Hoe werkt corrigerend ondergoed precies?

Door het materiaal waarvan het corrigerend ondergoed gemaakt is wordt het lichaam(sdeel) min of meer in een bepaalde houding gedwongen. Op de probleemzones van het lichaam is de stof van het ondergoed vaak zelfs extra verstevigd. Doordat de huid op die plek eigen geen andere keuze heeft dan die vorm aan te nemen ontstaat bijvoorbeeld een plattere en strakkere buik, komen de torso en de schouderpartij beter uit of worden vetrollen (de bekende 'love handles') verborgen. 

 

Welke maat corrigerend ondergoed heb ik nodig?

Kies de maat die je bij een normaal shirt ook zou dragen en bij twijfel een maatje groter. Het ondergoed is van zichzelf behoorlijk strak en als de shirts, hemden of onderbroeken te strak zitten, ontstaan er aan de randen van het ondergoed weer bollingen in de huid die aanvankelijk op een andere plek juist hebt willen voorkomen.

Bij alle producten van Shapeshirts is een maattabel aanwezig om zo te juiste maat te kunnen kiezen. Voor meer vragen over de maat helpen wij graag via [email protected]